tisdag 20 augusti 2013

Vår tuffa väg till att få en graviditetsutredning

Under det gångna året som vi har försökt att skaffa barn har jag vid flertal tillfällen varit i kontakt med min gynekolog som är aktad med ett bra rykte inom sitt specialist område. Tre månaders väntetid för att gå en tid hos henne där jag har fördelen då jag är listad på just den klinik hon tjänstför vid.

Vi alla mina besök har hon kontinuerligt sagt att vi måste avvakta trots att jag skulle fylla 38 vid min första kontakt med henne. Överallt där jag läste om graviditeter vid mogen ålder stod det att man inte skulle vänta ett år innan man kontaktade gynekolog för att se att allt var okej. Jag fick även veta att efter 38-års ålder är det stopp från landstinget att hjälpa till vid ofrivillig barnlöshet vilket förbryllade och stressade mig ännu mer. Vi hade hamnat i en rävsax - ett moment 22 - hur skulle vi lösa detta?

Efter ytterligare kontakt med henne både telefonvägs och genom dyra besök så fick jag ingen klarhet i hur jag skulle gå tillväga för att kunna främja en graviditet och klockan bara tickade... jag var nära till att knäckas, jag log med hjärtat blödde. Frustationen stegrade och jag var som besatt vi appar med kalendrar när ägglossning skulle ske.

Det enda rådet jag tillslut fick av minn gynekolog var att jag var tvungen att gå ner i vikt... 8 kg var ju inte för mycket begärt... Nej, det är det inte... men vad händer med frustiatonen i topp och en längtan efter en ängel i min mage... jag ökade i vikt istället för att minska... Jag knäckte mig själv totalt.

Men för 2 veckor sen hörde nog en högra makt mig då jag var utomlands och hälsade på min mormor. Efter hennes fråga om hur det gick för oss med att skaffa barn bröt jag ihop totalt. Hon såg och förstod min enorma längtan efter ett litet knyte att vårda, sköta och om och visa livets rätta väg att vandra på.

Hon lyfte på luren och ringde en överläkare för en stor gynmottagning som även hade en privatklinik med specialisering på bl.a. ofrivillig barnlöshet. Det glädjade beskedet kom som en skänk från ovan trots att jag inte är troende för fem öre. Han kunde ta emot mig samma dag på sin klinik innan han öppnade mottagningen för de som hade tidsbeställt.

Så här började våran resa mot en graviditetsutredning som jag aldrig tidigare har blivit erbjuden, så trots att det kommer att innebära resor för oss för att få den hjälp vi behöver så kommer vi att göra allt vad som står i vår makt för att våran enorma kärlek skall resultera i ett litet knyte som ett bevis på vår tvåsamhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar